Yazacaklarıma ister, “Kendini beğenmişlik” deyin isterse “Megalomanlık” yapıyor diye yorumlayın. Ama şu iyi bilinsin ki, Antalyaspor altyapısı denildiğinde ben diyeyim 35 siz deyin 40 sene öncesine dayanan bir geçmişi tereddüt dahi etmeden rahatlıkla hem de sayfa sayfa yazarım.
Bu konuda Antalya’da da üzerime bir tane gazeteci tanımıyorum.
Bu kadar da iddialıyım.
1987 yılında 100. Yılın toprak sahalarında başladı benim spor gazeteciliğimin serüveni. Amatör kümede forma giyen sporcular, antrenör ve hakemlerden tutun da hemen hemen her yönetici Vedat Gürhan ismini mutlaka bilirdi.
Sadece merkez takımları mı?
Tabi ki hayır.
Gazipaşa’dan Kınık’a, Kumluca ve Elmalı’dan Akseki’ye. Hatta bir ara İbradıspor’da yöneticilik yapıp, takım 3. Lig’in kapısından dönmüş, Yüksekalan Yenigünspor’un da kurucu başkanıydım.
2000 yılında Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Sekreteri, Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Kurul yöneticisi.
2003-2005 Antalyaspor A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi olarak Altyapı Sorumluğu, 2017-2019 yılları Antalyaspor Hasan Subaşı Tesisleri Müdürlüğü görevlerinde bulundum.
Ben bu kulüpte en varlıklı dönemleri de gördüm, beş parasız olunduğundan tesislerde kalan gurbetçi altyapı sporculara yemek çıkmadığından dolayı yanıma antrenörleri de alıp, toptancı hale gidip, sebze- meyve de dilendiğimiz günlerden de geçtik.
Tüm bunları kaç kişi bilebilir.
Bırakın bilmeyi eminim ki tahmin dahi edebilen çıkmaz.
Konuyu nereye getireceğim?
Bakıyorum da son zamanlarda Antalyaspor altyapısını diline dolayıp, kamuoyunu yalan yanlış bilgilerle doldurup, hem de hiç de hak etmeyenleri darağacına götürmeye çalışanlar var.
İşte orada bir durun.
Yukarıda söyledim söyleyeceklerimi. Dolayısıyla idari bazda fazla detaya girmeyeceğim.
Ama öyle bir teknik gelişmeler var ki, ben 40 yıldır böylesine şahit olmadım.
Doğukan ile başladı başlaması gerekenler.
Bünyamin ve Bahadır’la devam etti. Önce Cenk ile Adem Türk ardından Egebirsel’le Mustafa Erdilmen Bodrum’a gittiler. Hem de kulübe para getirisi sağlayarak. Bunlar Antalyaspor altyapısından çıkan değil fışkırmaya başlayan futbolculardı.
Bitti mi?
Eminim bitmesini isteyenler o kadar çok ki ama hevesleri kursaklarında kalacak.
Yine Kırmızı-Beyazlı ekibin altyapısından yetişip, Profesyonel takımla idmanlara çıkıp maçlara hazır hale getirilmeye çalışılan Emre Uzun var. Kendisi Forvet arkası oynuyor, Yani 10 numara pozisyonunda.
Bitti mi?
Arda Akkaş, Berkay Tokdemir U17 takımındalar ve gelecekte A takımda zirve yapacak futbolcular.
Hele hele bir Ege İzmirli isimli futbolcu var ki, Kendisi stoper oynuyor. 16 yaşında olmasına rağmen U19 forması giyiyor ve Milli.
Antalyaspor U15 ve U16 takımlarının formasını giyen Yakup İlçin Milli ve aynı zamanda Milli Takımın kaptanı.
Yine Üveys Satik ile Ali Demirbilek U15-U16 takımlarının starları.
Siz bir de 2008 ve 2010 doğumlu oyunculara çok dikkat edin. Ve sabırla bekleyin.
Çünkü ben altyapıyı her hafta yakinen takip ediyorum.
Hakan Yılmaz isimli bir Eğitim Direktörü geliyor Altyapıya. Antrenörlere her gün eğitim konuyor. İşlerine gelmeyen ya da bu yoğun tempoya uymayanlarla yollar ayrıldığında baş ispiyoncu olup çıkanlar altyapıyı akılları sıra gammazlıyor.
Yok öyle yağma.
Koordinatör Ferda Ramanlı bence en doğru yolda.
Hiç birisi babamın oğlu değil ama kendilerini Antalyaspor’un evladı gibi gördüklerinden Allah onlara zeval vermesin.
Kirli elleri altyapıya lütfen değdirmeyin.
Çünkü onlar bu takımın geleceği.