DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Ah Mehmet amca ah!..   Vedat GÜRHAN (KÖŞEYAZISI)

Yayınlanma Tarihi : Google News
Ah Mehmet amca ah!..    Vedat GÜRHAN         (KÖŞEYAZISI)

Dünkü köşeden, “Yarın mesajlara cevap vereceğiz” dedik de.,

Dört yıldır en küçük bir proje üretmediği gibi, Seçildiği kente hizmet etmekten çok, resmen Mustafa Akaydın’lı, “Lay-loy-lom” belediyeciliğini bile aratan mevcut Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı için geçmişten bile bahsetmeyeceğim.

Ben son bir aydır ağzımızdan çıkan sözü yiyemememizden dolayı Antalya turizminin tam orta içinde, özellikle de havaalanındaki tüm koşuşturmacalarının bizzat orta göbeğindeyim.

Türkiye’nin dört bir yanından, ekmek parası için Turizm şoförlüğü yapmak için gelenlerle sıkça sohbetlerim oluyor da, kimin yaptığını, ya da yaptırdığını bilmeden üst geçitler için, “Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Ya o üst geçitler olmamış olsaydı. Bu Antalya trafiğinin hali ne olurdu” diyenleri Böcek’in bizzat duymasını çok istedim çok.

Hal böyle ama, Antalya’nın böyükçe Belediye Başkanı ne diyor?

“Antalya’da her 2 kişiye 1 araç düşmektedir. Bu rakamlara yabancı araçlar ve deprem bölgesinden gelen kardeşlerimizin araçları dahil değildir. Bunun sonucunda özel araç kullanımı artmış, kentimize gelen yabancı araçlarla da kent içi trafiğinde de sayı artmıştır” diyor ya.,

Aylardır, “Dört yıldır seçildiğin kente 400 metre yeni yol yaptın mı” diye sormaktan parmaklarımızı nasır tutmak üzere.

Tutsun.

Bu kent için değil nasır tutması, kesilse sormaktan geri durmayacağım.

Ve diyor ki bizim böyük, böyük, bösböyük başkan:

“Turizm transfer otobüsleri, tarım ürünleri taşıyan ağır tonajlı araçlar, akaryakıt tankerler, mermer ve maden taşıyan tırlar, çevreyolu yerine kent içine girdiğinden trafiği olumsuz etkilemektedir.”

Napacaktı o şoförler?

İnsanlara çare bırakmadın ki.

Sen eski otobüs şoförüsün. Geç direksiyona. Çık Gazi Bulvarı’ndan Havaalanına gitmek üzerine yola. İster sabah saatlerini seç, istersen akşamüzerini. Hatta mesai çıkışlarıyla çakıştırmamana bile razıyız. Kaç kez o otobüsü 2 ya da 3’ncü vitese atacaksın say.

Çevre yolu trafikten tıkalıysa, işini yapmak zorunda olan ve adeta zamanla yarışan, özellikle turizm şoförleri tabi ki kendilerine alternatif yolların peşinde koşacaklar da, o da yok,

Kalmadı.

Kaldırılmadı yahu kaldırılmadı.

Neymiş efendim?

“Antalya’nın doğal ve tarihi yapısı kentin merkez bölgelerinde yeni yol yapılmasına imkan vermiyor muş.”

Kim mi demiş?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ta kendisi.

Bir insan, özellikle de hizmet etsin diye seçilen ve seçildiği kent için ancak bu kadar sudan ve daha da vahimi ucuz bahaneler üretebilir arkadaş.

Bunu diyen aynı muhterem.,

“Konyaaltı Atatürk Bulvarı üzerinde 5 battı çıktı kavşak projesini hazırladık. 4. etap raylı sistem inşaatı ile birlikte yapılacak” demekten de geri kalmıyor.

Haydi, gelin inanın bu söylemlere.

4 küsur yıldır 400 metre yeni bir yol yapamayan o zihniyet bir de çıkıyor, diyor ki, “Antalyaspor Kavşağı’ndan Zeytinköy Kavşağı’na kadar 5,5 kilometre yeraltından gidecek. 5 tanesi yer altında olmak üzere toplam 20 durak, 6 adet battı çıktı kavşak ve 14 adet yaya üst geçidi bu projemizin içinde bulunuyor.”

Güleceğim ya.

Vallahi güleceğim de. Ağlanacak halimize sinirden güleceğim.

Sen değil 5.5 km yeraltı gidiş-geliş yolu, 5.5 metre yapamazsın 5.5 metre.

Ve senin bu boş laflarına Çakırlar kahvehanesindeki Mehmet amcam bile avazı çıktı kadar kahkaha atıyor haberin var mı?

Verdiği oy boşa gitti diye yahu!..

Herkesin Kurban Bayramı mübarek olsun..

 

 

YORUM YAP