DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

DENİZLİ-ANTALYA OTOYOLU 2028’DE

Yayınlanma Tarihi : Google News
DENİZLİ-ANTALYA OTOYOLU 2028’DE

Ulusal Karayolu Kongresi’nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu 2028 yılına kadar bin kilometre yol yapılacağını kaydetti, Denizli – Burdur – Antalya Otoyolunu hayata geçireceklerini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 5. Ulusal Karayolu Kongresi’nde konuştu. Turizm yolu projelerine ilişkin bilgi veren Uraloğlu, son 22 yılda ulaşım altyapısına yönelik yatırımları anlattı.

Türkiye’yi yarınlara taşıyacak büyük karayolu projelerinin hız kesmeden devam edeceğini belirten Uraloğlu; “12. Kalkınma Planımız doğrultusunda 2028 yılında bölünmüş yol ağımızı 31 bin 250 km ‘ye çıkarmayı hedefliyor, 2053 hedeflerimiz kapsamında ise 38 bin 60 km ‘ye yükseltmeyi planlıyoruz. Otoyollarımız özelinde de 2028 yılına kadar bin 9 km daha yeni otoyol yapmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

DENİZLİ-ANTALYA OTOYOLU 2028’DE

‘DENİZLİ ANTALYA OTOYOLU’

Bakan Uraloğlu, Antalya- Alanya Otoyolunun da ihalesinin gerçekleştirileceğini bildirdi. Bakan Uraloğlu otoyolun özellikle yaz aylarında turizme bağlı olarak artan yolculuk taleplerini, hızlı, konforlu ve güvenli olarak karşılayacağını ve bölgedeki tarım sektörüne de hizmet edeceğini ifade etti.

Bakan Uraloğlu konuşmasında ayrıca, “İstanbul’dan Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile başlayıp Sakarya/Akyazı’ya kadar ulaştırdığımız yüksek standartlı otoyol altyapımızı başkentimize kadar ulaştıracak Orta Anadolu Otoyolu Projesini de planlıyoruz.  Denizli-Burdur-Antalya ve Çanakkale-Balıkesir Otoyollarımızı da hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

DENİZLİ-ANTALYA OTOYOLU 2028’DE

ULAŞIMDA YÜZ YILLIK İŞİ 21 YILA SIĞDIRDIK

Uraloğlu, son 21 yıl içerisinde karayollarına çok büyük yatırımlar gerçekleştirildiğini belirterek; “2002 yılı öncesinde; ayakta durmaya çalışan ülkemizde günün ihtiyaçlarını karşılayacak ulaşım yapıları yokken, bugün ise uluslararası standartlara uygun olarak geliştirilmiş ve birbiri ile entegrasyonu gözetilerek planlanmış ulaşım yatırımları ile yüzyıllık işi 21 yıla sığdırarak ülkemizi uluslararası alanda vazgeçilmez bir düzeye taşıdık” diye konuştu.

YORUM YAP