DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Güle güle üstat!.. Vedat GÜRHAN (KÖŞE)

Yayınlanma Tarihi : Google News
Güle güle üstat!..  Vedat GÜRHAN (KÖŞE)

Ramazan bayramına birkaç gün kala Belediye Başkanı Ümit Uysal: “Muratpaşa’da kimse sahipsiz değil” demiş.

“Kimse” derken neyi kastediyor emin olun pek bilemedim.

Neden mi?

Bence Ümit başkanın sabahları pek erken kalkma alışkanlığı yok. Olsaydı böyle bir cümle ile lafına başlayıp, devamında da, Muratpaşa’da ‘uzanan elin havada kalmadığı’ bir yaşam kültürünün olduğunu öne sürmezdi.

Durmuyorum;

Başkan Uysal, “Muratpaşa’mızda hiç kimsenin sahipsiz olmadığı bir düzenimiz var. Herkesin herkse saygı duyduğu, empati yaptığı. Suç oranımız, çok şükür, oldukça düşük ve burada oluşturduğumuz yaşam kültürü bütün Türkiye’ye örnek olabilecek nitelikte. Bir gün, bütün Türkiye Murapaşa’mız gibi olabilsin. Dünyanın farklı noktaları çok farklı sıkıntılar içinde. Oralar da Muratpaşa’mız gibi olsun” diye sözlerini tamamlamış.

Ya ben Antalya’nın başka bir semtinde yaşıyorum, ya da Ümit Uysal’ın belediye başkanlığı yaptığı yerin adı Muratpaşa değil.”

Ben yukarıdaki yazıyı Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın, “Muratpaşa’da kimse sahipsiz değil” dediğinden dolayı 27 Nisan’da yazmıştım.

Ne yazık ki 77 milletin cirit attığı Antalya’ya bir müzisyen fazla geldi.

Kime mi?

Muratpaşa Belediye Başkanı sayın Uysal’ın da meclis üyesi olduğu partilisi Muhittin Böcek’in yönettiği Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne..

Efendim aşağıdaki paylaşımı da bir Facebook arkadaşımdan aldım.,

“Feyzi yıllardır gitarı ile Karpuzkaldıran şelalesinde gitar çalarak Turistlerin verdikleri bahşişlerle geçimini sağlayan bir müzisyen. Her dilden, her dönemden çalıp söyler ve zaman zaman Turistler de ona eşlik eder. Ne var ki Feyzi birilerine batmaya başladı. Son günlerde zabıta bir kaç kez gelip müziği kapattırdı. Feyzi ne yaptı ne ettiyse de derdini anlatamadı bir türlü. Belediye’den Cimer’e başvurmadığı yer kalmadı. Ekmek parası için yardım umdu. Nafile. Zabıta periyodik aralıklarla gelip turistlerin gözü önünde müziğini kapattırıp, gitarını amfisini kaldırttı.

Dün Feyzi’yi yolda gördüm. “Gidiyorum abi, çok yoruldum ve artık uğraşma gücüm kalmadı” dedi. Almanya’ya başvurduğunu ve Müzisyen olarak kabul edildiğini söyledi. Bu hafta Berlin’e gidiyor. Bundan böyle orada gitar çalacak, şelale de müzik resitali sunacak kimse olmayacak artık. Bir müzisyen çok geldi bu şehre.”

Düden Şelalesi’nin döküldüğü yere renk katıp, oraya gelen insanlara şarkı söyleten Feyzi kime niye battı arkadaş?

Adam müzik yapmak yerine beyaz mı satıyor, kuru mu? Satıyor ya da yapıyorsa da bu memleketin polisi var savcısı var, zabıtaya yada belediyeye ne?

Neden alırsınız adamın amfisini?

Koskoca Büyükşehir Belediyesi’nin amfiye mi ihtiyacı vardı?

Güle güle Feyzi üstadım.

Bu Antalya’da savaştan kaçıp gelen Ukraynalı da yaşar, Rus da hatta Suriyeli de. Ama senin yaşaman kime niye battıysa buraya kadarmış demek ki.

Güle güle üstat güle güle.

 

YORUM YAP