DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
STERLIN 41,0337 % -0.05
FRANG 35,4067 % -0.62
ALTIN 2.500,70 % 1,40
BITCOIN 67.240,01 0.341

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Hak yerini bulsun mu!..

Yayınlanma Tarihi : Google News
Hak yerini bulsun mu!..

 

12 Nisan’da meydana gelen teleferik kazası sonrası 14 Nisan 2024 tarihinde tutuklanan eski ANET Yönetim Kurulu Başkanı ve CHP’den Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz’ün dava gidişatında herhangi bir değişiklik olacak mı olmayacak mı bugün belli netlik kazanacak.

Zira kazaya ilişkin alelacele hazırlanan ön rapor doğrultusunda kazadan 2 gün sonra Başkan Kocagöz tutuklanarak ceza evine konmuştu.

Bilindiği üzere söz konusu davanın ilk bilirkişi raporu geçersiz sayılıp yeni bir rapor istenmiş, o raporun verilebilmesi için de 2 Mayıs’a kadar süre talebi yapılmıştı. Herkesin gözü kulağı Cuma günü o rapor ve sonrasında baş gösterecek gelişmelerdeydi ki, rapor yetişmedi, süre de pazartesiye kadar uzatıldı.  Ama cumartesi günü o rapor kabul edildi. Ancak rapor kabul tarihi doğal olarak mesai saatleri dahilinde olacağından sanırım 6 Mayıs 2024 diye yazılacaktır. Yani bugüne.

Nasıl olursa olsun, oldu bittiye getirilmeyip gerçek rapor olsun da.

Ve doğal olarak tüm gözler Cuma’dan bugüne kaydı. Tabi ki hazırlanan raporun da içeriğinin temeli.

İlk günden itibaren birçok kişi, “Mesut başkan için adalet” haykırışlarında bulundu ya.,

Yeminle bazılarını gördüğümde harmandalı müziğiyle tango yapmasına mı, yoksa slov eşliğinde zeybek oynamaya kalkmasına mı yanarsın? Adamlara baksan usta tiyatrocular gibi de, oturmuyor üzerlerine arkadaş oturmuyor işte. İş, adamlığa doğru gitmeye başlayınca üzerlerine bazı şeyler bol geliyor, hatta baya baya sırıtıyor.

Bunu görmemek için de kör olmak gerekiyor.

Şimdi.,

Başkan belki de bugün tahliye olacak. En azından birçok kişiye olduğu gibi bana göre de öyle.

Yalakalar hazır mısınız?

Başkan cezaevine girdiği gün yerine başkan arayanlar sözüm size de.

Eminim ki Döşemealtı’ndaki cezaevi etrafını sevenleriyle birlikte o sahte Kocagöz’cüler de dolduracaklardır.

Olsun.

Hatta kapalı kapılar ardından ilk günkü gelişmelere göbek atanlar bile umurumda değil arkadaş. İnşallah bugün herkesin istediği adaletin yerini bulma günüdür.

Raporun detaylarını vatandaşın anladığı dilden avukatlar arasında kim daha hatip ise zamanla o uygun bir dille mutlaka anlatacaktır anlatmasına da, benim en büyük dileğim bilirkişilerin savcıya anlayacağı dilden yazıp yazmadıkları?

Temennim inşallah yazmışlardır. Bu vesileyle belki “Pardon” denecek.,

Belki de, pardona devam edilecek.

Geçtiğimiz Cuma yazdığım yazıda belirttiğim gibi adalet bu ülkede yaşayan herkese lazım. Hep de lazım olacaktır.

Başkan Mesut Kocagöz ile ilgili o kadar çok merak edilenler vardır ki herkesin aklından kesin bir şeyler geçer. Geçer de misal ben. Kendisi 14 Nisan’dan bu yana içerideyken (Cezaevi dilidir) günlük tutmuş mudur, tutmamış mıdır onu çok merak ediyorum. Ve o günlük konusunu açıklama olayında, “Ulusal basın” ya da “Yerel basın” ayırımı yapacak mıdır, yapmayacak mıdır?

Bence yapmalı. Ulusal medya ilk günlerde gündem ve ayrıca siyaset konusu olduğu için ilgilenmek zorunda kaldı zamanla da ilgileniyor gibi gözüktü. Ama biz yerel medya mensupları tam tersi. Sanki Başkan ile birlikte ceza evinde yattık, onla kalktık.

Azıcık farkımız olmasın mı sizce?

Biz yalakalığı sevmeyiz de.

Ama yiğidi öldürsen bile hakkını vereceksin öyle değil mi?

Lütfen hak yerini bulsun.

YORUM YAP