DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Kanayan yaralar!.. Vedat GÜRHAN(KÖŞE)

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kanayan yaralar!.. Vedat GÜRHAN(KÖŞE)

Dün bu köşeden Cırnık köprüsünün oradan girip, Lara’dan çıkılan iki tarafı kanal olan, “Tanımlanmamış yol” konusundan girmiş, Akdeniz Üniversitesi içerisindeki, “Tanımlanmış yol” ile örneklemelerde bulunmuştum.

Telefonumun kendisinde bulunması, ya da bir yerlerden almış olmasının yanı sıra, yazılarımızın takipçisi olduğu açıkça belli birisi dün aradı.

“Ağabey o kadar doğru bir kelimeye parmak basmışsın ki, Cırnık köprüsünden Lara’ya kadar o servis yolu resmen araç istilasına uğramış durumda. Özellikle de son zamanlarda turizm araçlarının sayısındaki artış küçümsenemez. Emin ol önce şoförlerin, sonra da turizm şirketlerinki büyük cesaret” diyordu.

Önce, “Olaylara bakışımızı önemseyen bir okur” diye düşündüm, ilgisine teşekkür edip telefonu kapattım.

Sonra, çok geçmeden yıllardır Kırcami’de tarım işi ile uğraşan hatta, “Böyle bir doğallık hangi dünya şehrinde var” sözlerini dilinden düşürmeyip, İmar’a açılma olayında karşı duruş sergileyen ender kişilerden birisi de aradı.

“Görüşmeyeli çok oldu. Sen mi çok meşgulsün ben mi vefasızım” demez mi?

Böyle de mütevazidir kendisi..

“Görüşebilmek için her yazımın içine illaki Kırcami vurgulamasını mı sıkıştırmam gerek”  şeklinde cevap verdim, güldü telefonda.

“Yazını okudum. Yıllardır kimse değinmemişti o tanımlanmamış yol olayına. Ben de bu hitabı senin yazıyı okuyunca öğrendim. Yahu arkadaş bu koskoca şehirde belediye mi yok? Çevre Bakanlığı yada Karayolları mı bulunmuyor. Antalya’nın trafiğine her gün onlarca yeni araç katılıyor ama bir tane yeni açılan yol yok. Tanımlanmamış denilen o yol, yani burası resmileşemez mi?” diye soruyordu.

Dün yine bu köşeden, “Burası Türkiye” vurgulamasında bulunmuştum.

Bugün de, “Bu ülkede olmaz olmaz diye bir şey yok. Yeter ki sen kanayan yaraya merhem olmakta ciddi ol” diyorum.

Diyorum da, kime?

“Tanımlanmamış” denilen yol asfalt.

Peki o olmayan yola asfaltı kim yapmış?

Demek ki bu ülkede istedikten sonra insan yararına işler yapılıyor.

Şimdi Lara tarafında oturan binlerce insanımıza sormak istiyorum. Son 4 yılda Muratpaşa Belediyesi hangi mahallenize yeni bir bağlantı yolu açtı?

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1460 günü kapsayan 4 yıllık süreçte Lara bölgesine 1 kilometrelik yeni yol yaptı mı, yapmadı mı?

Eminim ki, “Hayıııııır” diye haykırılacaktır.

Ama dediklerimi yapmakla görevli olanlar yapmıyor ve tuzu kurular. Ve hatta her seçim için, “Ceketimizi koysak kazanırız” dünya görüşündeler.

Ama trafikte mağdur olan siz.

Antalya’da yaşamanın verdiği onuru ve gururu yaşarken yolu bulanmayanlar da siz.

Ama seçim zamanı zerre iş yapmayan o muhteremlerin ceketlerine oy verenler yine siz.

Ne denebilir ki?

Efendim Akdeniz Üniversitesindeki, “Tanımlanmış” yol ile ilgili de bir öğretim görevlisi arkadaşım var onunla bu konuyu sohbet malzememiz haline dönüştürdük.

“Keyfi tutumlar” dedi.

“Neden” dedim, “Bence öyle” cevabı verdi.

O zaman buradan o kampüsün sabah ve akşamüzerleri için kapılarında alınan önlemler hakikaten keyfi ve tamimiyle emniyet mensupları için ise üzüldüm. Zira Kampüs içerisinde doğa bilecek en küçük bir sorunun üstesinden gelebilecek olanlar polislerimiz değil midir?

Eğer ki o geçişler, öğrenciler için-ki sorun teşkil ediyor olması kuvvetli ihtimal bunun çözüm yolları da vardır.

Emniyet mensuplarına takınılan tavır yüzünden kendi öğretim görevlilerini yada çalışanlarını ne bileyim personellerini mağdur etmen anlamına gelemez. Zira kapalı saatlerde o yollar onlar için de kapalı. Emniyet Müdürü ile görüşülüp, bir tamimle o işin halledilmemesi için ben her hangi bir neden göremiyorum.

 

 

 

YORUM YAP