DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
STERLIN 41,0337 % -0.05
FRANG 35,4067 % -0.62
ALTIN 2.500,70 % 1,40
BITCOIN 67.135,62 0.391

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Nasıl bir adalet!..

Yayınlanma Tarihi : Google News
Nasıl bir adalet!..

 

 

Ölümlü Teleferik kazasından sonra CHP’den Kepez Belediye Başkanı seçilip, ANET’te Genel Müdür olduğundan dolayı sorumlulardan birisi olarak görülmesi üzerine tutuklanan Mesut Kocagöz için, “Adalet istiyoruz” gösterileri dur durak bilmedi.

CHP il Başkanlığı önünde, Adliye Sarayı etrafında, Milletvekilleri, İl ve ilçe Başkanlar partililer ve Kocagöz taraftarları Adalet istedi.

Belki bana alınan hatta kızanlar bile olacaktır ancak, sormak istedim: Nasıl bir adaletten bahsediyorsunuz?

Sizin talep ettiğiniz adalet Mesut Kocagöz’ün bir an evvel tutukluluk halinin kaldırılması mı?

Önceki günkü yazımda o konuda bende fikrimi söylemiş, kaçma, delilleri karartma ne bileyim kanunsuzluğa baş vurma gibi bir girişiminin söz konusu dahi olmayacağını birçok kişi gibi ben de vurgulamış.,

Kocagöz’ü seçenler daha kendisini makamında dahi göremeden büyük şok yaşadığından bahsetmiştim.

Bendeniz de 2014-2019 yılları arasında dolu dolu 5 yıl Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde Basın Danışmanlığı yaptım.

Sözleşmeli olarak kadrom ANET’te idi.

Dolayısıyla Genel Müdür Mesut Kocagöz’le 3 yıl birlikte çalışma fırsatım oldu-ki biz kendisiyle 15 yıldır ben gazeteci o belediyeci olarak tanışıklığımız vardır.

Taraflı, tarafsız ya da partili partisiz kendisinin hakikaten hatırı sayılır derecede seveni sayanı çoktur. Onlardan birisi de benim.

Bana göre Kepez Belediyesi’nin CHP’li çiçeği burnunda Belediye Başkanı bugün teleferik faciasından dolayı tutukluysa bunun yegâne sebebi ihmalkarlıklardan dolayıdır.

“Geleceği düşünme” mantığı gibi ne bileyim içi boş gibi gözükse de kanunlarca dopdolu meseleleri kimsenin göz ardı etmemesi gerekir.

Teleferiği ANET işletiyor mu?

O teleferikte kimsenin istemediği bir kaza olmuş, tatil için Antalya’ya gelen vatandaş hayatını kaybetmiş mi?

Adli makamlar o canın hesabını sormakla görevli.

Varsa tabi ki ihmalin.

Mesut Kocagöz Belediye Başkan aday adaylığı ve akabinde adaylığı sebebiyle ANET Genel Müdürlüğünden Kasım 2022’de istifa etmiş.

Ama o istifa Yönetim Kurulunca yürürlüğü konmamıştır.

Belki ihmal.

Belki de yönetim boşluğu.

Peki suç mu?

Suç ki savcılar böylesine hayati önem taşıyan bir ihmali görmemezlikten gelmemişlerdir. O nedenle Kocagöz şu an demir parmaklıklarının ardındadır.

Şirket yöneticiliği ile ilgili küçük bir yaşanmışlığım ancak büyük acıdan kıl payı kurtulma olayım var geçmişimde. Dolayısıyla ben yıllar önce bir dostumun uyarısıyla Kocagöz’ün bugün düştüğü duruma düşmemiştim kısaca belirtmek istiyorum.

Küçük kayınbiraderim iş adamıydı Antalya’da battı. Dolayısıyla kendi adına ticarete devam edemiyordu. Bizden (Eşim ve ben) Samsun’da bir şirket kurmamızı ve ticarete orada devam edeceğini söyleyince yardımcı olduk. Şirketi kurduk. 2009 Ocak ayıydı. Teknikel Şirketler Gurubunun sahibi Mustafa Yılmaz 3 ay sonra bundan haberdar olmuş. Kendisi gençlik arkadaşımdır. Beni yanına çağırdı. Nasıl bir işe girdiğimizi, bizim açımızdan geleceğin çok kötü sonuçlar doğurabileceğini. Beni sevdiğini ve bu durumdan hiç vakit geçirmeden kurtulmam gerektiğini söyledi.

Konuyu eşime ilettim doğal olarak karşı çıksa da ben direttim. Ve şirketi devrettik. Mustafa Yılmaz, “Devretmeniz yeterli değil. Devir olayı ticaret sicil gazetesinde ilanen yayınlanmalı” dedi.

Yaptık.

2020 yılında bize 1 trilyonun üzerinde bir borç rakamı ve ödeme emri geldi. Evrakları sunduk. Ticaret sicil gazete ilanı sayesinde büyük bir hitamdan kurtulduk.

Ne demek istediğimi bilmem anlata bildim mi?

Dolayısıyla Mesut Kocagöz istifa etmekle kalmadığı gibi, şirketten ayrıldığını Ticaret Sicil Gazetesi’nde ilanen yayınlatmak zorundaydı ki, bugün teleferik faciasının faillerinden birisi durumuna düşmesin.

YORUM YAP