DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Silikonlu ayakkabı koruması!..

Yayınlanma Tarihi : Google News
Silikonlu ayakkabı koruması!..

Bir dönem kent siyasetine yön veren ve kurumsal siyasetin önde gelen isimlerinden biri olan Pratisyen Hekim Mustafa Reşat Oktay, “Billboardlar ve reklam panolarında resimleriyle boy gösteriyorlar. Vatandaşın onların yüzüne değil fikirlerine ihtiyacı var” demiş.
Benim de Antalya’da 2009-2019 yılları arasında Belediye Meclis Üyeliği yaparken tanıdığım ve hakikaten çok sevip yıldızımız barıştığı Reşat Oktay haksız mı?
Sadece Billboardlar ve reklam panoları mı?
Tabi ki değil.
Adamın parası var Hilton otelinde Muhtarları toplayıp 5 yıldızlı kahvaltı veriyor. Hoş simit, karper peyniri bulabilirlerse yumurtaya alışmış olan bazı muhtarların mideleri o kahvaltıdan sonra bozulur gibi olmuş da.,
Herkes zıkkımlandıktan sonra da “Ben aday adayıyım bilin istedim” demiş.
Sadece o kadar mı?
Var ya parası.,
Su Otel buluşma yeri oluyor. Eller sıkılıp hoparlörlerden türküler çığrılıyor. Sonra da tabi ki Billboardlar ve reklam panoları.
Önce MHP, sonra da CHP’den Meclis Üyeliği yapan Oktay, sosyal medya hesabı Facebook üzerinden yaptığı paylaşımda, “CHP aday adayları sanki aday olmuşlar gibi şehrin billboardlarında arz-ı endam ederler. Siyaset amok koşusu gibidir. Uzun soluk ve kondisyon gerektirir. Asıl mesele heybelerinde ne olduğudur” diyor.
Tamam Reşat Oktay belli ki tecrübesini konuşturuyor da, heybe ne ya?
Ben herkesin Avrasya maratonunu anımsamasını yeterli görürüm de, bu millet amok koşusunu ne bilsin?
Neymiş efendim, “Bu kent 2035’te turizmle gelenler dahil aylık beş milyon kişiye hizmet üretecek miş. Ve aday adayları farkındalar mıymış?”
Ya söylerken bari inandırıcı olun. Ben bu sözlerine katılmıyorum arkadaş.
Bugüne kadar hangi aday adayı koca şehrin geleceğinden söz etti?
Hepsi sadece oy verecek olanların refahlarına vaatler vermedi mi?
5 yıl önce seçilmek için sürekli konuşan Muhittin Böcek’i 25 yıldır görmedi mi bu millet?
Ama Antalya’nın sorunlarının en başında trafiğin geldiğini kaydeden Oktay’a katılmamak mümkün değil de, herkes katıldığıyla kalıyor. Bizim söylediklerimize de o sorunların üstesinden gelmekle yükümlü olanlar katılmıyor.
Yalan mı?
Ve nasıl bir yüz varsa adamlarda şehrin yönetimine yine talip olarak ortalıkta dolaşıyor.
Beymen markalı takım elbiseleriyle sık sık Ankara’ya gidiliyor!.
Milletin kulaklarına da, “Ankara’dan adaylığı alıp falanca gün falanca saatte uçakla Antalya’da olacak” diye fısıldatıyor.
Reşat abim öyle bir yaraya parmak basmış ki tecrübenin daniskası.
Demiş ki, “Geçtiğimiz günlerdeki sağanak yağmurda trafik alt üst oldu, alt geçitleri su bastı. Demek ki, kenti bypass edecek yollara ihtiyacımız var.”
Günaydın abi.
Hayırlı sabahlar.
Bir aday adayı da çıkıp, “Belki yol altyapı yapamaya bilirim. Hatta yağmuru durdurmaya gücüm de yetmez. Ama her vatandaşa su geçirmez silikonlu ayakkabı koruyucu dağıtacağıma söz veriyorum” dese yeminle oyumu gözümü kırpmadan vermezsem namerttim.
Dilin kemiği mi var Reşat ağabey?
Sence siyasetin yalancısı mı yok?
O kadar çok ki seçildikleri günün ertesi vatandaşın yüzüne bakmayı kendilerine işkence sayanlar.
Bilmem anlata bildim mi?

YORUM YAP