DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Sürücüler bu habere dikkat: Radarla Hız Denetimi başlıyor!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Sürücüler bu habere dikkat: Radarla Hız Denetimi başlıyor!

Trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında yer alan Aşırı Hız ile etkin mücadele etmek amacıyla Türkiye genelinde istisnasız tüm radar araçlarının katılımıyla ‘Radarla Hız Denetimi’ uygulaması yapılacak. İşte detaylar…

Trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında yer alan Aşırı Hız ile etkin mücadele etmek amacıyla Türkiye genelinde istisnasız tüm radar araçlarının katılımıyla ‘Radarla Hız Denetimi’ uygulaması yapılacak.

Edindiğimiz bilgiye göre; Cumhurbaşkanlığı Genelgesi olarak yayınlanarak yürürlüğe giren eylem planından hareketle, 8-9-10 Mayıs 2024 tarihlerinde ‘Radarla Hız Denetimi’ yapılacak, uygulamaya istisnasız tüm radar araçları katılacak.

BurdurAntalya ve Isparta’daki sürücüleri de yakından ilgilendiren bu uygulamada denetimler 7 saat olarak, gündüzleri gerçekleştirilecek. Yapılan planlamada radarlı uygulamalar çevirme ekipleriyle birlikte gerçekleştirilecek. Aynı uygulamanın geceleri de sürdürüleceği edindiğimiz bilgiler arasında. Gece uygulamaları ise saat 01:00 ila 06:00 arasında gerçekleştirilecek olup, okepler gece görüş aparatlarıyla ‘Radarla Hız Denetimi’ uygulamasında bulunacaklar.

Denetim noktalarının değişiklik göstereceği uygulamada, araç sürücülerinin hız kurallarına uymaları, denetim noktalarında emniyet güçlerinin yönlendirmelerine riayet etmeleri önem arz etmekte.

Uygulamanın sadece ‘Hız Denetimi’ olarak sürdürülmeyeceği, araç sürücüleri ve araçlarla ilgili diğer eksiklik veya kural ihlallerine de duyarlı olunacağı da aldığımız diğer bilgiler arasında yer alıyor.

Fotoğraf: DHA

YORUM YAP